Teknoloji dünyasına adım attığımız günden beri sosyal medya platformları ve internet, yaşam alanlarımızın büyük bir çoğunluğunda söz sahibi niteliğindedir. İnternet, günlük hayatta alışverişten yeme-içme ihtiyaçlarına kadar yaşamsal fonksiyonlarımızı şekillendirir. Söz konusu internet dünyasındaki sosyal medya platformları, forumlar ve blog siteleri ise sonsuz içerik dünyasına keyifli bir davet sunuyor.
Bireysel ya da bir firma tarafından yayınlanan dijital içerik, ziyaretçilerin sayfa içerisinde vakit geçirme süresini artırır. Özellikle blog sayfasında paylaşılan içeriklerin konusu, uzunluğu, yetkinliği ve dili okuyucunun sitede daha fazla vakit geçirmesini sağlar. Bu doğrultuda çeşitli firmalar ya da bireysel internet siteleri, blog içeriklerini geliştirmek için çeşitli yöntemlere başvururlar. Kaliteli blog içerikleri, ziyaretçilerin yalnızca okumakla kalmayıp firma hakkında bilgi edinme isteğini de kamçılar.
- 1. Kaliteli Bir Blog İçeriği Yazmaya Başlamadan Önce Neler Yapmalıyız?
- 2. Kaliteli Blog İçeriği Yazmak İçin Altın Kural: Hitap Şekli!
- 3. Okuyucuları Sıkmadan Nasıl Blog Yazarız?
- 4. Kaliteli Blog İçeriği Oluştururken Başlıklara Dikkat Etmelisiniz!
- 5. Kitlenizi Tanımanın Kaliteli Blog İçeriği Yazarken Nasıl Bir Faydası Olur?
- 6. Kaliteli Bir Blog İçeriği İçin Neden Kullanıcı Niyetine Önem Vermelisiniz?
- 7. Kaliteli Bir Blog İçeriği Yazmak İstiyorsanız Dili Doğru ve Doğal Kullanmaya Özen Gösterin!
- 8. Kaliteli Bir Blog Yazısı İçin Anahtar Kelimeleri Nasıl Kullanmalıyız?
- 9. Kaliteli Blog İçeriği Yazarken Olmazsa Olmaz: Doğru Bilgi Vermek!
- 10. Markethinkers Kaliteli Bir Blog İçeriği Yazmak Konusunda Size Nasıl Yardımcı Olabilir?
Kaliteli Bir Blog İçeriği Yazmaya Başlamadan Önce Neler Yapmalıyız?
İnternet sitelerinde ziyaretçilerin dikkatini çekmeyi amaçlayan blog sayfasını genişletmek için kaliteli bir blog içeriği üretmek gerekir. Teknik tüm yazılarda olduğu gibi blog içeriklerine de başlamadan önce dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunur. Yazıya başlamadan önce içeriğin iskeletini kurgulamak, kaliteli bir blog içeriğinin oluşmasını sağlayan başlıca etkenler arasında yer alır.
Konu Araştırması
İnternet sitesinde ziyaretçilerin dikkatini çekecek kaliteli bir blog içeriği hazırlamanın ilk aşaması konu araştırmasından geçer. Markanın talepleri ya da firmanın hedef kitlesine özel ilgi çekici konular belirlemek, blog içeriğinin ziyaretçiler tarafından ilgi görmesini sağlar. Bir firma için özel olarak üretilen bu tür bir yazıya başlamadan önce gündeme ve hedef kitleye bağlantılı içerik konuları seçmek de her zaman yararlı olacaktır.
Marka Araştırması
Bir marka için üretilen blog içeriğinin, hedef kitleye doğru yönden hitap edebilmesi için markaya ilişkin bilgi sahibi olmak gerekir. Hedef kitlesi, amaçları, işleri, vizyon ve misyonu hakkındaki bilgiler, ziyaretçilerin içerikleri okurken marka hakkında bilgi edinme sürecini kolaylaştırır. Aynı zamanda bir firma için özel olarak üretilen bu içerik türünün kalitesini oluşturan unsur, marka notlarıdır. Markanın talepleri ve amacı doğrultusunda üretilen blog içerikleri, site ziyaretçilerinin olumlu geri dönüşlerini sağlar.
Uzunluk
Kaliteli blog içeriğini oluşturmaya başlamadan önce konuyu anlatacağınız içeriğin uzunluğuna karar vermelisiniz. Konuyu yeterli düzeyde anlatan bir blog içeriği, okuyucuyu sıkmayacak uzunlukta olmalıdır. Aksi takdirde okuyucu, yazıyı bitirmeden siteden çıkabilir. Bu noktada içerik oluştururken öncelikle en kısa ve öz anlatım biçimini seçerek okuyucuyu sıkmayacak uzunlukta bir içerik hazırlamak önemlidir.
Anahtar Kelime Değerleri
Yüksek kaliteli ve okuyucuyu sıkmayan bir blog içeriği üretmek için anahtar kelime değerlerini doğru seçmek ve kullanmak gerekir. Aynı zamanda anahtar kelimeler, Google’nin arama motoru optimizasyonu (SEO) kriterlerine de uyum sağlamalıdır. Bu sayede kullanıcıların web siteyi ziyaret etme oranını büyük ölçüde artırır. Google Analytics sistemi üzerinden popüler ve yazı içeriğine uyum sağlayan anahtar kelimelerin kullanımı, kaliteli bir blog içeriği oluşturmak için önemli etkenlerdendir.
Linkleme Seçenekleri
Bir firma ya da kuruma ait web sitesinde blog bölümünün dışında ziyaretçilere ilişkin önemli birçok sayfa bulunur. Örneğin, kaliteli bir blog içeriğinde yer verilen ürün bilgilerine ait linklemeler, ziyaretçilerin ürüne dair yazıyı okuduktan sonra satın alma sürecini kolaylaştırır. Bu türden kaliteli bir içerikte, firmanın ürün ve hizmetlerine yönelik yönlendirmeler ziyaretçilerin aldığı verim seviyesini artırmaya yardımcı olur.
Brief Hazırlama
Kaliteli bir blog içeriği hazırlama aşamasında konu ve marka araştırması, uzunluk, anahtar kelime değerleri ve linkleme seçenekleri oldukça önemlidir. Ancak söz konusu kaliteli içeriği oluşturabilmek için en önemli aşama brief hazırlama sürecidir. Bir marka ya da firmaya yönelik üretilen blog içeriğinin kalitesini belirleyen ön koşul marka isteklerine hitap etmektir. Bu nedenle markanın talepleri doğrultusunda oluşturulan bir brief, kaliteli blog yazısının üretilmesine yardımcı olur.
Kaliteli Blog İçeriği Yazmak İçin Altın Kural: Hitap Şekli!
Blog içerik üretimi aşamasında iyi bir yol izlemek için öncelikle ziyaretçilerle iletişim yöntemini göz önünde bulundurmalısınız. Örneğin, iletişim esnasında karşımızdaki insanın hitap şekli, konuşma tarzı ve seçtiği kelimelere dikkat ederiz. Söz konusu blog içeriklerinin de bireysel iletişim düzeyinden bir farkı yoktur. Kaliteli bir blog içeriği oluştururken öncelikli amaçlardan biri ziyaretçilerle iletişim kurmayı başarabilmektir. Bu iletişimin temeli, web sitesinin ziyaretçilerine yönelik hitap şekline dayanır.
Yüksek kalitede bir blog içeriği oluştururken öncelikle web site ziyaretçilerinin yaş ortalamasına yönelik bilgi sahibi olmak önemlidir. Örneğin, yaş ortalaması yüksek içeriklerde kalıplaşmış kelimelere yer vermek önem arz ederken yaş ortalaması düşük bir sitede nispeten basit ve anlaşılabilir kelimeler kullanılır. Yaş ortalamasına doğru kelimelerle hitap eden bir blog yazısı, ziyaretçilerin dikkatini çekmeyi başarır.
Kaliteli bir blog içeriği oluştururken okuyuculara hitap aşamasında, dikkat edilecek noktalardan biri de samimiyettir. Resmiyetten uzak ve ideal dozda samimi bir blog içeriği, ziyaretçilerin site üzerinde daha fazla vakit geçirmesine yardımcı olur. Aksi takdirde kalıplaşmış cümlelerden oluşan, fazla bilgi içeren ve resmi web siteleri, ziyaretçilerin site üzerinde az vakit geçirmesine neden olur.
Okuyucuları Sıkmadan Nasıl Blog Yazarız?
Bir firma ya da markanın web sitesinde yayınlanan blog içeriklerinin kalitesini belirleyen en önemli koşul okuyucuları sıkmamasıdır. Gerçek hayatta olduğu gibi yazım alanında da okuyucunun ilgisini çekebilecek bir içerik oluşturabilmek için empati yapmak gerekir. Örneğin, bu tür bir içerik oluştururken yazım aşamasına başlamadan önce kendinizi okuyucunun yerine koyarak görmek istediğiniz ve istemediğiniz detayları sıralayabilirsiniz. Bu sayede okuyucunun konu çerçevesinde bir blog yazısından beklentilerini görmüş ve karşılamış olabilirsiniz. Blog içeriklerinde okuyucuların sıkılmasına neden olan belli başlı kriterler bulunur.
- Uzun İçerikler: Bir marka ya da firmaya ait web sitesinde yer verilen blog içeriğinin gereğinden fazla uzun olması okuyucuyu sıkan başlıca etkendir. İlk görünüşte oldukça uzun ve sonu gelmeyen bir yapıya sahip içerikler, ziyaretçiyi okuma aşamasından vazgeçirir. Kaliteli bir blog içeriğinin okuyucuyu sıkmaması için konuyu en kısa ve öz biçimde ifade etmesi gerekir.
- Belirsiz Başlıklar: Bir içeriğin kalitesini belirleyen önemli unsurlardan biri de başlık seçimleridir. Siteyi ziyaret eden bir kullanıcı blog içeriğini okumadan önce ilk olarak başlığıyla iletişim kurar. Bu nedenle bir içeriğe verilen başlığın, söz konusu içeriğin konu ve teması hakkında bilgi vermesi gerekir. Bu kısımlarda uzun, belirsiz ve karmaşık cümleler kullanmanız, okuyucunun içerik üzerinde vakit geçirmesini engeller.
- Ortadan Başlayan İçerikler: Samimi bir dili amaçlayan blog içeriğinin başlangıçta günlük ve akıcı bir dille okuyucuyla samimiyet kurması gerekir. Başlangıç esnasında alıştırmadan direkt olarak konuya giren içerikler, okuyucunun kısa sürede sıkılmasına neden olur.
- Uzun Cümleler: Okuyucu, bir blog içeriğinde kısa ve öz cümlelerle desteklenmiş anlatımlar görmek ister. Sonu gelmeyen, uzun cümleler okuyucunun cümlenin başında sıkılmasına neden olabilir. Söz konusu süreç, yazının okunma süresini azalttığı gibi uzunluğunu da arttırır. Bu nedenle bir blog içeriğini kaliteli hâle getirmek için uzun ve karmaşık cümlelerden korunmak gerekir.
- İlgisiz Görseller: Konu içeriği ve anlatıma göre görsellerle desteklenmiş içerikler, okuyucunun dikkatini çekmeyi başarır. Ancak söz konusu blog içeriğinin konu ve anlatımı ile ilgisiz görseller, okuyucunun yazıdan uzaklaşmasına neden olur. Kaliteli bir blog içeriği üretirken konu ve markaya ilişkin dikkat çekici görsellere yer vermek önemlidir.
- Markayla İlgisiz İçerikler: Bir marka ya da firmayı ziyaret eden kullanıcıların amaçlarından biri de bilgi sahibi olmaktır. Markanın amacı ve vizyonuna uyumlu olarak üretilmiş içerikler, ziyaretçinin site üzerinde daha fazla vakit geçirmesine olanak sağlar. Örneğin, eğitim temelli bir web sitesinde yemek tarifi içeriğine yer vermek ziyaretçiyi uzaklaştırır. Bu nedenle bir blog içeriğini kaliteli kılmak için markanın amaçlarını göz önünde bulundurmak gerekir.
- İlgisiz Anahtar Kelimeler: Bir blog yazısının kalitesini belirleyen başlıca unsurlardan biri de SEO uyumudur. Yazının arama motoru optimizasyonlarına uyum sağlayabilmesi için anahtar kelimelere sahip olması gerekir. Söz konusu kelimelerin metin içerisinde art arda ve sürekli kullanımı okuyucuyu yazıdan uzaklaştırır. Yazının uzunluğuna göre %1-3 arasında kullanılması gereken anahtar kelimeler, içeriğin bütününe yansıtıldığı sürece kaliteli bir izlenime ulaşmak mümkündür.
- Yazım Hataları: Bir web sitesi ya da farklı mecralarda yer alan yazının kalitesini belirleyen başlıca unsur dilin doğru kullanımıdır. Yanlış yazılmış ve kurallara uyulmadan oluşturulmuş içerikler, okuyucunun bilgiler hakkında güvensiz hissetmesine neden olur. Güvensizlik duygusuyla mücadele eden okuyucu, yazıdan uzaklaşmaya başlar. Yazım yanlışlarına sahip içeriklerin kullanıcının yanı sıra Google tarafından da bir güven eksikliği söz konusudur. Google, yazım yanlışları bulunan içeriklerin SEO puanını düşürür ve arama motorunda alt sıralara gerilemesine neden olur. Hem kullanıcı hem de içerik için yazım kurallarına dikkat etmek oldukça önemlidir.
Kaliteli Blog İçeriği Oluştururken Başlıklara Dikkat Etmelisiniz!
Bir içerik hakkında en net bilgiyi veren kısım başlıktır. Başlık, içerikten önce okuyucuyla ilgisini çekebilen kısımlardandır. Bu nedenle bir içeriğin okuyucuya bilgi vereceği ilk kısmı başlık bölümüdür. Kaliteli bir blog içeriğinin başlığı, sade ve öz bir anlatım gerektirir. Karmaşık, uzun ve konudan uzak başlıklar, okuyucunun kısa sürede sıkılmasına neden olur. İçeriğin öz başlığının yanı sıra alt başlıklarının da anlatılan konuya yönelik bilgi vermesi gerekir.
Örneğin; herhangi bir konu hakkında üretilen blog içeriğinde farklı başlıklar verildiğinde bilgiye ihtiyacı olan okuyucu öncelikle cevabını içeren başlığa yönelir. İçeriğin konusuna yönelik bir soru barındırmayan başlıklar, okuyucunun yazıdan ve web sitesinden uzaklaşmasına neden olur. Blog içeriğinde söz konusu başlıklar okuyucu için birer kaynaktır. Doğru kaynağa yer verildiği sürece okuyucu içerikle iletişim kurabilir.
Kitlenizi Tanımanın Kaliteli Blog İçeriği Yazarken Nasıl Bir Faydası Olur?
Bir blog içeriği oluştururken söz konusu marka ya da firmanın hedef kitlesi hakkında bilgi sahibi olmak oldukça önemlidir. Örneğin, blog içeriğinin hedef kitleye yönelik uyumunu bir iletişim üzerinden açıklayabiliriz. Çocuk kitlenin yoğunlukta olduğu bir topluluğa açıklama yaparken öncelikle daha sade, anlaşılır ve kısa cümleler seçmek konunun anlaşılmasına yardımcı olur. Aynı şekilde yaş ortalaması yüksek bir grupta daha resmi, ciddi ve kalıplaşmış cümleler bilgi aktarımını sağlar. Blog içeriği yazarken de markanın hedef kitlesine yönelik bir dil benimsemek, kaliteyi belirleyen başlıca unsurlar arasında yer alır.
Blog içeriğini oluştururken hedef kitleye ilişkin hitap biçiminin yanı sıra isteklerine yönelik bir anlatım biçimi kullanmak da önem taşır. Genç bir hedef kitlenin markalardan beklentisi daha soyut, merak giderici ve bilgiye ilişkin iken yaş ortalaması yüksek bireyler içerikten direkt olarak somut sonuçlarla ayrılmak isterler. Örneğin, genç bir kişi blog içeriğini okuduğunda merak duygusu devamlı olarak artabilir. Söz konusu merak duygusunu giderecek bilgiye sahip içerikler genç kitlenin ilgisini çeker. Aynı şekilde olgun bir birey içeriğin daha kısa sürede net bir bilgiye sahip olmasını ister. Hedef kitleye yönelik doğru oluşturulmuş bir blog içeriği, kaliteyi de beraberinde getirir.
Kaliteli Bir Blog İçeriği İçin Neden Kullanıcı Niyetine Önem Vermelisiniz?
Bir web sitesini ziyaret eden her kullanıcının farklı amaçları bulunur. Marka hakkında bilgilenmek ve ürün içeriklerini keşfetmek web sitesini ziyaret eden kullanıcıların başlıca niyetleri arasında yer alır. Söz konusu kullanıcı niyetlerine yönelik hazırlanan içerikler, ziyaretçilerin amacına ulaşmasının yanı sıra markaya yönelik güveninin de artmasını sağlar. Aksi takdirde istediği amaca ulaşamayan kullanıcıların blog bünyesinde geçirdiği süre ve markaya güveni azalır.
Bir blogda markanın hizmetleri, ürünleri ve amaçları arasında birçok detay barındıran içerikler bulunabilir. Blog içeriğini ziyaret eden kullanıcıların niyetlerine göre beklentileri farklı amaçlar doğrultusunda şekillenir. Örneğin bir ürün hakkında araştırma yapmak isteyen okuyucular, yeterli bilgiyi edindikten sonra ürün hakkında gerekli yönlendirmeyi görmek isterler. Okuyucuyu bilgilendirdikten sonra yönlendirme işlemini gerçekleştiren bir blog içeriği, kalitesini de gösterir.
Blog yazılarında kullanıcı niyetine göre çeşitlenen yönlendirme araçları bulunur. Örneğin, markanın ürünleri ve hizmetleri hakkında bilgi almak isteyen kullanıcılar için iç linklemeler kullanılabilir. Sitenin içeriğine yönelik linklemelerin yanı sıra dış sitelere de link verilebilir. Tüm bu linkleme araçları kullanıcı niyetine hitap ettiği gibi içeriğin SEO yönünden de gelişim göstermesine yardımcı olur.
Kaliteli Bir Blog İçeriği Yazmak İstiyorsanız Dili Doğru ve Doğal Kullanmaya Özen Gösterin!
Kaleme alınan bir yazının kalitesini belirleyen en önemli unsur dilin doğru kullanımıdır. Yazım kurallarına uygun, doğru seçilerek yazılan kelimeler içeriği kaliteye ulaştırır. Bir blog yazısını okuyan kullanıcıların yazıda yanlış bir dil kullanımına denk gelmesi, psikolojik olarak bilgi yetersizliği izlenimini uyandırır. Doğru ve doğal bir dil ile yazılmış içerikler, okuyucunun blog yazısından beklediği kaliteye ulaşmasına yardımcı olur.
Söz konusu blog yazılarında dili doğru ve doğal kullanmak SEO (arama motoru optimizasyonları) için de oldukça önemlidir. Google, SEO aşamasında bir web sitenin tüm içeriklerine yönelik bir analiz gerçekleştirir. Sitede yer alan yazım kurallarına uygunsuz cümlelere sahip metinler, Google tarafından algılanır ve puanı düşer. Söz konusu yanlış dil kullanımları okuyucunun yanı sıra Google’nin de güvenini sarsar.
Kaliteli Bir Blog Yazısı İçin Anahtar Kelimeleri Nasıl Kullanmalıyız?
Kaliteli bir blog yazısının kullanıcıların yanı sıra Google tarafından da beğeni toplaması gerekir. Söz konusu beğeniyi oluşturan başlıca etkenlerden biri de SEO yani arama motoru optimizasyonudur. Bir web site içeriğinin bu kurallara uyum sağlayabilmesi için sahip olması gereken ögelerden biri de anahtar kelimelerdir. Google Analytics yardımıyla konuya ilişkin ve popüler anahtar kelimeler belirlendikten sonra içeriğe dâhil edilebilir. Bu sayede kullanıcılar tarafından ilgili konu arandığında, web site içeriğinin bulunma ihtimali kolaylaşır.
Kaliteli bir blog yazısı için uygun anahtar kelimelere karar verdikten sonra kullanıldığı alanları belirlenmelidir. Bir paragraf içerisinde ardı ardına sıralanan bu kelimeler cümle bozukluğu yaratabilir. Bu durumu ortadan kaldırmak için kullanacağınız bu sözcükleri, içeriğin bütününe aynı oranda paylaştırmalısınız. Bu paylaştırma esnasında, metin içerisinde anlam bütünlüğünün bozulmadığına da dikkat etmek önemlidir. Dikkatli seçilen ve özenle harmanlanan anahtar sözcükler içeriğin kalitesiyle bir bütün hâle gelir.
Kaliteli Bir Blog Yazısında Anahtar Kelime Yoğunluğu Nasıl Belirlenmelidir?
Web sitesinde yer alan blog yazısındaki anahtar kelime yoğunluğuna dikkat etmek gerekir. Kaliteli bir içeriğin uzunluğuna bağlı olarak odak anahtar kelime kullanımının %1 ve %3 arasında olması gerekir. Söz konusu değerlerden daha fazla yoğunluğa sahip içerikler, Google tarafından öne çıkarılmanıza engel olur. Bu nedenle bir blog yazısının kalitesini yükseltmek için mutlaka kullanılan bu yoğunluğu dengede tutmaya özen göstermeniz gerekir.
Kaliteli Blog İçeriği Yazarken Olmazsa Olmaz: Doğru Bilgi Vermek!
Bir blog içeriğinin başlıca amaçlarından biri, siteyi ziyaret eden kullanıcıların marka ya da firma hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamaktır. Bu nedenle oluşturulacak blog içeriğinin marka ya da konu hakkında yanlış bilgilere başvurmadan, doğruları aktarması gerekir. Doğruluğu kanıtlanmamış bilgiler, okuyucuda olumsuz bir izlenim oluşmasına neden olur.
Kaliteli bir blog yazısında doğru bilgiyi vermenin esas yolu detaylı bir araştırmadan geçer. Farklı ve güvenilir kaynaklar vasıtasıyla yapılan konu araştırması, beraberinde detaylı ve doğru bilgiye sahip bir içerik getirir. Doğru malumatlarla desteklenmiş blog yazıları, kullanıcının marka hakkında olumlu bir izlenime ulaşmasını sağlar. Aynı zamanda birçok bilginin doğru içeriğine ulaşan kullanıcıların siteyi tekrar ziyaret etme de ihtimali artar.
Temelde bahsettiğimiz gibi blog içerikleri bireysel iletişimlere benzetilebilir. Yalan ve yanlış bilgilerle iletişim kuran kişilerle güvensizlik hissettiğimiz için konuşmayı kesmek isteriz. Söz konusu duygu değişimi, blog yazıları için de geçerlidir. Yanlış bilgilerle oluşturulan içerikler, okuyucuyu yazıdan uzaklaştırdığı gibi güvensizlik oluşmasına da neden olur.
Markethinkers Kaliteli Bir Blog İçeriği Yazmak Konusunda Size Nasıl Yardımcı Olabilir?
Yeni nesil SEO ve içerik ajansı Markethinkers, markanızın dijitalde büyüme gösterebilmesi için çalışır. Kaliteli bir blog içeriğinin tüm gereksinimlerine hâkim Markethinkers, uzman ekibi ve hizmetleriyle markanızın dijitalde öne çıkmasına yardımcı olur. Öncelikle Markethinkers, kaliteli bir blog yazısının sahip olması gereken tüm nitelikler hakkında bilgi sahibidir. Sahip olduğu tecrübe ve birikimi doğrultusunda kaliteli içerikler üreten ajans, farkınızı göstermenize yardımcı olur.
Markethinkers, okuyucuların beğenisine hitap eden bir içerik oluşturmanın yanı sıra markanızın SEO (arama motoru optimizasyonları) uyumunu da gerçekleştirir. Bu sayede kaliteli içeriğiniz sayesinde kullanıcıların sizi bir tık uzaklıkta bulması kolaylaşır ve müşteri potansiyeliniz artış gösterir. Markethinkers’in markanıza sunduğu kaliteli bir blog içeriği için yardımcı olacağı birçok konu bulunur.
- Özgün İçerik: Markethinkers kaliteli bir içeriğin mutlaka özgün olması gerektiğini bilir. Ürettiği tüm içeriklerde %100 özgünlük esasını temel alır. Tamamen özgün blog içerikleri sayesinde SEO optimizasyonlarına da uyum sağlar.
- Yaratıcı Bir Fikir: Markethinkers her zaman yaratıcı bir fikri savunur. Ürettiği blog içeriklerinde kullanıcının dikkat ve yaratıcılığına hitap eden tüm konuları bulmayı başarır.
- Detay Araştırma: Markethinkers’in tüm çalışmaları detaylı bir araştırma analizine dayanır. Doğru ve geniş bir araştırma sonucunda vardığı tüm sonuçları içeriğe yansıtarak kaliteden ödün vermez.
- Etkili Başlık: Markethinkers, etkili bir blog yazısının kalitesini başlığında belirlediğini bilir. Bu nedenle konuyla ilgili, sade ve doğru bir başlık kullanmayı tercih eder.
- Yazı Uzunluğu: Markethinkers, tüm içeriklerinde kullanıcıların arzu ve taleplerine göre çalışır. Uzun içeriklerin okuyucuğu sıkma ihtimaline karşın anlatacaklarını her zaman kısa ve öz biçimde belirtir.
- Anahtar Kelimeler: Markethinkers, kaliteli bir blog yazısının okuyucunun yanı sıra SEO için de önemli olduğunu bilir. Bu nedenle her yazının anahtar kelime yoğunluğuna özellikle dikkat eder.
- Linklemeler: Markethinkers, ziyaretçilerinin taleplerine göre markanın hizmetlerini içeriğe harmanlar. Bu sayede içerik ve ziyaretçi arasındaki temel bağı güçlendirir.