- 1. Gerilla Pazarlama Nedir?
- 2. Geleneksel Pazarlamaya Karşı Gerilla Pazarlamanın Farkları Nelerdir?
- 3. Gerilla Pazarlama İlkeleri Nelerdir?
- 4. Gerilla Pazarlama Çeşitleri Nelerdir?
- 5. Gerilla Pazarlama Nasıl Yapılır?
- 6. Gerilla Pazarlamanın Avantajları Nelerdir?
- 7. Gerilla Pazarlamanın Dezavantajları Nelerdir?
- 8. Büyük İşletmeler Gerilla Pazarlamasını Nasıl Kullanıyor?
- 9. Yaratıcı Gerilla Pazarlama Örnekleri
Gerilla Pazarlama Nedir?
Küresel rekabetin yükselmesiyle pek çok firma, tüketicilerle olan ilişkisini artırmaya yönelik çalışmalar yapar. Markanın bilinirliğini destekleyen ve tüketiciye doğrudan etki eden çeşitli yollar arar. Bu anlamda gerilla pazarlama, geleneksel yöntemleri değiştiren bir yaklaşım olarak karşımıza çıkar. Reklam, doğrudan pazarlama ve halkla ilişkiler gibi geleneksel tekniklere yenilikçi bir bakış açısı ekler. Böylece tüketiciler üzerinde çok daha kalıcı bir etkiye sahip olur.
Gerilla pazarlama, alışılmadık şekilde yapılan ve beklenmedik yerlerde yürütülen bir tekniktir. Bu özel yürütme eylemi, bir ürünün ya da hizmetin viral olmasına hizmet eder. Adını Jay Conrad Levinson tarafından yazılan Gerilla Reklamcılığı kitabından alır. İlk defa 1984 yılında kullanılan bu terimin kökeni ise savaşlardaki askerî faaliyetlere dayanır.
Gerilla pazarlama, minimum yatırım ile yüksek kâr ve başarı elde etmenin kanıtlanmış yöntemlerinden birisidir. Bu kavramın en temel özelliği; büyük bir pazarlama bütçesinden ziyade hayal gücüne, yenilikçi yaklaşıma ve yaratıcılığa sahip olmasıdır. Az miktarda finansal destek ile hem entelektüel hem de dikkat çeken kampanyalara imza atmayı mümkün kılar. Cesur fikirlere önem verilen bu pazarlama türünde paranın yerini enerji, bilgi ve hayal gücü alır. İşletmelerin pazarlama etkinliklerinin en doğru şekilde kitlelere ulaşması amaçlanır. Küçük, orta ve büyük çaplı işletmelerin tercih ettiği pazarlama yöntemlerinden bir tanesidir.
Gerilla pazarlamanın temel konsepti, tüketicilere alışılmadık taktikler ile beklenmedik zamanlarda ulaşmayı kapsar. Böylece ürünün ya da hizmetin etkisi, geleneksel pazarlama yöntemlerine göre çok daha kalıcı olur. Yalnızca küçük bir bütçe, yaratıcı mizah ve beklenmedik reklam kampanyaları ile istediğiniz her ürünü viral hâle getirebilirsiniz. Bu özel yöntemle günlük hayatta olduğu gibi dijital pazarlamada da sıkça karşılaşmak mümkündür.
Gerilla pazarlamanın amaçları üç ana kategoride özetlenebilir. Bu kategoriler ise şu şekilde sıralanır:
Özgünlük: Özgün bir ürün, hizmet ya da kampanya, tüketicilerin dikkatini çeken temel unsurlar arasındadır. Aynı zamanda hafızada çok daha uzun bir süre kalır. Bu sebeple her gerilla pazarlama yönteminin amacı, eşi benzeri olmayan bir kampanya sürdürmektir. Özgünlüğe; yaratıcılık, yeni medya, teknoloji ve hayal gücü gibi kavramları ekleyerek eşsiz bir kampanyaya imza atabilirsiniz.
Dikkat Çekmek: Gerilla pazarlama yöntemi, tüketicinin yanı sıra medya ve kamuoyu gibi kanalların da dikkatini çekmelidir. Böylece küçük bir bütçe ile yürütülen kampanya, birbirinden farklı kanallara rahatça yayılabilir.
Düşük Bütçe: Bu pazarlama yönteminin temel amaçlarından biri de az bütçe ile maksimum etkinin sağlanmasıdır. Ürün, hizmet ya da kampanya pazarlamasında paranın değil, yaratıcılığın ve fikirlerin ön planda olması gerekir.
Geleneksel Pazarlamaya Karşı Gerilla Pazarlamanın Farkları Nelerdir?
Teknolojinin hızla gelişmesi pek çok yeniliği ortaya çıkarır. Bu yeniliklerin içerisinde çevrim içi alışveriş, kaynaklara hızlı ve kolay erişim gibi çeşitli kavramlar yer alır. Tüketici davranışlarını değiştiren bu durum, dinamik bir pazarlama yöntemine olan ihtiyacı artırır. Gerilla, tam da bu noktadaki ihtiyaçları karşılayan bir pazarlama yöntemidir. Geleneksel pazarlama yönteminden oldukça farklı bir anlayışa ve önceliklere sahiptir. Gerilla pazarlamayı geleneksel yöntemlerden ayıran farklar ise şu şekildedir:
- Para, geleneksel pazarlamada büyük bir öneme sahiptir. Bir kampanyanın, ürünün ya da hizmetin pazarlanması için yüksek bütçelere ihtiyaç duyulur. Gerillada ise paradan ziyade hayal gücü, yenilikçi fikir ve enerji ön plandadır.
- Geleneksel pazarlamanın gücü satış performansı ile ölçülür. Gerillada ise en önemli hedef kâr etmektir.
- Geleneksel pazarlamada yargılar ve deneyimler ön planda yer alır. Gerillada ise insan davranışlarına ve psikolojiye önem verilir.
- Geleneksel pazarlama, tüketici ürünü satın alana kadar devam eder. Gerillada ise tüketici her zaman takip edilir, akıllarda uzun süre yer etmek amaçlanır.
- Geleneksel pazarlamada ürün ya da hizmetin satılması ilk hedeftir. Gerillada ise ürün ya da hizmetin tüketiciye fayda sağlaması amaçlanır.
- Geleneksel pazarlama yalnızca tek bir kanalın tüketiciye ulaşacağını düşünür. Gerilla ise reklam, halkla ilişkiler ve dijital kanalları göz önünde bulundurarak çalışmalarını sürdürür.
- Geleneksel pazarlamada teknoloji arka planda tutulabilir. Gerillada ise teknolojinin tüm özelliklerinden faydalanır.
- Geleneksel pazarlamada ufak detaylar arka planda yer alabilir. Gerillada ise bilinçaltına ve küçük detaylara oldukça önem verilir.
- Geleneksel pazarlama monolog, gerilla ise diyalog şeklinde açıklanabilir. Geleneksel modelde ”benci” bir yaklaşım hâkimken gerillada ise çok daha interaktif yollar izlenir.
- Geleneksel pazarlamada kullanılan yöntemler sınırlıdır. Gerillada ise hayal gücünün ve fikirlerin sınırı yoktur.
- Geleneksel pazarlamada posta, televizyon ve gazete gibi kitle iletişim araçları tercih edilir. Gerillanın ise yenilikçi araçları mevcuttur ve bunların çoğu ücretsizdir.
- Geleneksel pazarlamada rakip çalışmalarına önem verilmez. Gerillada ise rakipler ile iş birliği vurgulanır.
- Geleneksel pazarlama doğrusal olarak büyümeyi amaçlar. Gerillada ise geometrik büyüme esastır.
Gerilla Pazarlama İlkeleri Nelerdir?
Gerilla pazarlama özellikleri ve temel ilkeleri yedi farklı kategoride incelenir. Bu kategoriler, tüketicinin satın alma davranışını ve markaya olan yaklaşımını belirler. Gerilla pazarlama ilkeleri şu şekilde sıralanır:
- Yenilikçi Yaklaşım: Geleneksel pazarlamada en önemli unsur paradır. Gerilla pazarlama yönteminde ise yaratıcılık ve bilgi esas alınır. Temel amaç, markanın rakipleri arasından nasıl sıyrılacağına ve tüketicinin ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yapmasıdır. Bu sebeple gerilla pazarlama yöntemindeki tüm kampanyaların yenilikçi yapıda ve özgün olması gerekir.
- Sürpriz: Heyecanlandıran kampanya, ürün ya da hizmetler, tüketicileri şaşırtarak akıllarda iz bırakır. Örnek olarak, bir etkinlik sırasında aniden yapılan gerilla pazarlama kişileri şaşırtarak onların duygu durumunu değiştirir. Bu özel yöntem kampanyanın, ürünün ya da hizmetin dijital platformlarda paylaşılmasını sağlar. Böylece içerik kısa sürede viral olarak başarılı bir reklam kampanyasına dönüşür.
- Netlik: Verilmek istenen mesajın karmaşık olması, tüketicilerin fazladan bilişsel çaba sarf etmesine sebebiyet verir. Bu nedenle bir kampanyaya, ürüne ya da hizmete yönelik verilen mesajın net olması gerekir.
- Mizah: Gerilla pazarlamadaki temel araçlardan bir tanesi de mizahtır. Özellikle reklam kampanyalarında büyük rol oynayan mizah, tüketicilerde olumlu bir etki bırakır. Akıllarda uzun süre kalarak markanın bilinirliğini artırır.
- İlgi Düzeyi: Bu terim, kampanyada yer alan bilgilerin verilmek istenen mesaja olan katkısını içerir. İlgi düzeyi, tüketicilerin ürünü ya da hizmeti daha net anlamasına yardımcı olur.
- Duygu Uyarılması: Gerilla pazarlama tekniğinde yapılan kampanyalar, tüketicilerin çeşitli duygularını harekete geçirebilir. Kişiler bu senaryoda kendi hayatlarından bir parça bularak pazarlanan ürün ya da hizmet ile bağ kurabilir.
Yukarıdaki temel özelliklerden de anlaşılacağı gibi gerilla pazarlamanın başarılı olması için hayal gücü ve enerji gerekir. Beklenmedik yerlerde görülen alışılmadık bir kampanya ile marka tüketicilerin bilinçaltına yerleşir. Böylece akılda çok daha uzun süre kalır.

Gerilla Pazarlama Çeşitleri Nelerdir?
İç Mekânda Yapılan Gerilla Pazarlama
Metro, otobüs, tren ya da alışveriş merkezi gibi iç mekânlarda yapılan pazarlama çalışmalarını içerir. Gerilla pazarlama örneklerinden bir tanesi de otobüslerdeki tutma aparatında bulunan saat reklamıdır. Ayakta yolculuk yapan kişiler bileklerini bu aparata geçirebilir, böylece reklamı yapılan saatin kolda nasıl durduğunu görebilir.
Dış Mekânda Yapılan Gerilla Pazarlama
İnsan trafiğinin yoğun olduğu meydan, cadde ya da park gibi açık alanlarda görülen yaratıcı pazarlama çalışmalarını içerir. Örnek olarak bir fast food markası, patateslerini yaya geçidine uyarlayarak hem yaratıcı hem de akılda kalıcı bir reklama imza atmıştır.
Bir Etkinlik Sırasında Aniden Yapılan Gerilla Pazarlama
Konser, etkinlik, davet ya da toplantı gibi organizasyonlarda insanları dâhil eden çalışmaları içerir. Bu pazarlama yöntemi genellikle interaktif olur. Etkinlik sponsorlarının ya da düzenleyicilerin haberi olmadan yapılabilir. İnsanların sosyalleşmesine de yardımcı olan pazarlama yöntemi, verilmek istenen mesajın akılda kalmasını sağlar.
Gerilla Pazarlama Nasıl Yapılır?
Ürün, kampanya ya da hizmet için gerilla pazarlamaya ihtiyaç duyuyorsanız bu yöntemin araçlarına göz atmanız gerekir. Gerilla pazarlama araçları sayesinde kampanyanızın hangi etkiye sahip olduğunu bilebilir, sonuçlarını önceden görebilirsiniz.
Pazarlama Aracı | Etkisi | Sonuçları |
Ortam PazarlamasıDuygusal Pazarlama |
Sürpriz Etkisi |
Beklenmedik pazarlama etkinliği sayesinde tüketiciler kampanyaya daha çok ilgi gösterir. |
Viral Pazarlama Buzz PazarlamaGerilla PR |
Yayılma Etkisi |
Tüketiciler, heyecan yaratan gerilla kampanyalarını sosyal ağlarda yaymaya başlar. |
Tuzak Pazarlama | Düşük Maliyet Etkisi | Düşük bütçe ile maksimum etki elde edilir. |
Ortam pazarlaması, geleneksel yöntemlerden farklı olan ve mekânın karakterine uygun şekilde yapılan tekniklerden bir tanesidir. Örnek olarak otobüs durakları ya da kamuya açık banklar, yaratıcı bir biçimde tasarlanabilir.
Duygusal pazarlama, tüketicilerin hislerini harekete geçiren yöntem olarak bilinir. Genellikle mutluluk, hüzün ve farkındalık yaratmak gibi duygu durumlarını ele alır. Uygulamanın temel amacı tüketiciyi şaşırtmak ya da etkilemektir
Viral pazarlama, bir kampanyanın tüketiciler tarafından dijital platformlarda yayılmasını içerir. Etkili bir yöntem olup satın alma karar sürecinde büyük bir rol oynar. Viral pazarlamanın temel bileşenleri; mesajın, göndericinin, alıcının ve kullanılan sosyal ağın özelliklerini içerir.
Buzz pazarlama, tartışma ve dedikodu etkisi yaratan eylemler kullanarak alıcı oluşturma yöntemidir. Sohbet odaları, bloglar, sosyal ağlar ve çeşitli tartışma forumlarında gerçekleşebilir. Bu pazarlama yönteminde tüketici, ürünler ve hizmetler hakkında sürekli olarak konuşur. Böylece kampanyanın, ürünün ya da hizmetin bilinirliği artar.
Gerilla PR; kampanyanın, ürünün ya da hizmetin yayılmasına destek olan bir tür yardımcı araçtır. İlk olarak kampanyanın aktarılabileceği bir kanal tercih edilir. Ardından verilmek istenen mesaj, medya aracılığıyla dağıtılmaya başlanır.
Tuzak pazarlama, düşük maliyetler ile büyük etkilerin yaratıldığı araçlardan bir tanesidir. Özellikle rakip markaların reklam ve kampanya çalışmalarından faydalanılır. Zekâ ve mizah gerektiren bir pazarlama yöntemidir. Örnek olarak, dünyaca ünlü içecek markası bir binanın girişine logosunu ve ”2. katta” ifadesini içeren bir afiş asar. Rakip içecek markası ise afişini dünyaca ünlü içecek markasının hemen yanına yerleştirerek ”Her yerde” ifadesini kullanır.
Gerilla Pazarlamanın Avantajları Nelerdir?
Gerilla pazarlama çalışmalarının etkisi hem küçük ve orta ölçekli firmaların hem de büyük markaların ilgisini çekmeyi başarır. Gerilla pazarlamanın önemi ve sağladığı avantajlar şu şekilde özetlenebilir:
- Gerilla pazarlamanın maliyetleri, diğer yöntemlere göre daha düşüktür. Doğru bir planlamanın ardından özgün kampanyalar yapabilir ve yüksek maliyetlerden kurtulabilirsiniz.
- Gerilla pazarlama, akıllardan uzun süre çıkmayan yöntemlerden bir tanesidir. Bunun temel sebebi ise yaratıcı fikirlere sahip olması ve beklenmedik anlarda tüketicinin karşısına çıkmasıdır.
- Akılda kalan ürün, kampanya ya da hizmet, markanın bilinirliğini artırır.
- Yaratıcı, mizah yönü kuvvetli ve cesur içeriklerin sosyal ağlarda yayılma hızı daha fazla olur. Böylece kampanyanız kısa sürede viral olarak pek çok kişiye ulaşabilir.
- Gerilla pazarlama, tüketicilerin duygu durumlarına doğrudan etki edebilir. Herhangi bir konuda farkındalık yaratmak amacı ile bu pazarlama yöntemi tercih edilebilir.
- Gerilla, marka ve tüketici arasında aktif bir ilişki oynar. Bu sayede de iki taraf arasındaki bağı güçlendirir.
- Bazı gerilla pazarlama yöntemleri her yaşa hitap eden kampanyalar içerir. Tüketicileri eğlendirerek markaya olan sempatiyi artırabilir. Toplumun tüketim alışkanlıklarına yön vererek farklı bir bakış açısı kazandırabilir.
- Gerilla pazarlama ilgi çekici bir yapıya sahiptir. Hedef kitleye ulaşmanın temel yolu merak uyandırmak ve akılda kalmaktır. Böylece tüketicilerin memnuniyetini artırır.
- Gerilla pazarlama, yaratıcılığın ön planda olması sebebi ile hem özgür hem de ulaşılabilmesi kolay bir ortam oluşturur.

Gerilla Pazarlamanın Dezavantajları Nelerdir?
Her pazarlama yönteminde olduğu gibi gerilla pazarlamanın da bazı dezavantajları bulunur. Gerilla pazarlamanın dezavantajları şu şekildedir:
- Gerilla pazarlama, etkisini hızlı şekilde göstermeyen yöntemlerden bir tanesidir. Bu durumun temel sebebi ise paraya bağlı bir sistem olmamasından kaynaklanır. Sabır gerektiren bir yöntem olan gerilla, çeşitli hazırlıklardan sonra hayata geçirilir. Bu süreçte tüketiciyi anlamak, hedeflenen pazarı incelemek ve hayal gücünü kullanmak gerekir. Doğru ve etkili bir strateji ile yapılan gerilla, kısa sürede kendini belli eder. Tüketiciler tarafından hızla yayılarak markanın viral olma şansını artırır.
- Gerilla pazarlamanın dezavantajlarından bir tanesi de tamamen yanlış yorumlanabilmesidir. Vermek istediğiniz mesaj, farklı bir açıdan bakıldığında yanlış sonuçlar doğurabilir. Bu sebeple mesajın içeriğinden ve direkt olarak anlaşıldığından emin olmak gerekir. Aksi hâlde bu durum, markanın tepki çekmesine sebep olabilir.
- Gerilla pazarlama yöntemi, yaratıcı ve alışılmışın dışında olan kampanyaları içerir. Bu durum kimi zaman anlaşılmayan sonuçlar doğurabilir. Vermek istediğiniz mesajın açık ve net olması oldukça önemlidir.
- Gerilla pazarlama yaratıcı kampanyalardan oluşur. Bu özelliği sayesinde tekrarlanabilirlik seviyesi oldukça düşüktür. Her seferinde yeni bir beyin fırtınası gerçekleştirerek özgün reklamlar ortaya koymanız gerekir.
- Gerilla pazarlamanın etkileri ya da özgünlüğü hızlı bir şekilde kaybolabilir.
- İlgi çekme amacı ile yapılan pazarlama, beklentileri karşılamayabilir. Strateji, hedef kitle seçimi ya da zaman konusunda yanlışlıklar olabilir.
- Gerillanın etkisi önceden hesaplanamaz niteliktedir. Bu sebeple reklamın ya da kampanyanın sonuçlarını tahmin etmek zordur.
- Akılda kalıcılık konusunda sorunlar oluşabilir. Bazen doğru hedef kitlesine ulaşsanız bile devamlılık istediğiniz derecede sağlanamayabilir.
- Özgünlük son derece önemli bir noktadır. Önceden yapılmış gerilla reklam kampanyaları dikkatle incelenmelidir. Birbirinin aynısı sayılacak kadar benzer reklamların yapılması markanın itibarını zedeleyen en önemli problemlerden bir tanesidir.
Büyük İşletmeler Gerilla Pazarlamasını Nasıl Kullanıyor?
Benzer ürünler ve hizmetler, şirket kârlılığını olumsuz yönde etkileyerek farklı pazarlama tekniklerini doğurur. Gerilla pazarlama, başlarda küçük ve orta ölçekli şirketlerin büyük şirketler ile rekabet edebilmesi amacıyla ortaya çıkmıştır. Sonrasında ise pek çok büyük şirketin gözdesi hâline gelmiştir. Bu noktada gerilla, izlenen yollar ve kullanılan teknikler bakımından önemli avantajlar elde eder. Büyük ölçekli şirketler, doğru gerilla pazarlama stratejileriyle başarıya kısa sürede ulaşabilir. Şirketlerin izlemesi gereken yollar aşağıdaki gibi sıralanabilir;
- Geniş bilgi tabanı oluşturmak: Kampanya hazırlığının ilk aşamasında şirketler, iç ve dış çevresi ile ilgili detaylı bir veri tabanına sahip olmalıdır. Doğru bilgilerden oluşan bu veri tabanı; çalışanlar, rakipler, tüketiciler ve pazarın durumu hakkında bilgi vermelidir.
- SWOT analizi: Bu analiz, şirketin güçlü ve zayıf yönlerini ortaya çıkarırken pazarın olası fırsatlarını ve tehditlerini değerlendirir. Bu analiz sayesinde işletmenin güncel durumu incelenerek doğru bir gerilla stratejisi oluşturulur. SWOT analizi sonrasında elde edilen verilere uygun bir pazarlama stratejisinin hazırlanması gerekir. Önceki başlıklarda yer alan pazarlama araçlarından biri tercih edilebilir. (Tuzak, viral, buzz, duygusal pazarlama vb.) Uygun strateji; pazarın türüne, rakip işletmelere ve işletmenizin güçlü yanlarına bağlı olarak seçilmelidir.
- Pazarlama takvimi: Gerilla pazarlama yöntemini uygulayan her şirketin pazar odaklı bir takvim oluşturması gerekir. Bu takvime olabildiğince sadık kalmak, başarılı kampanyaların yürütülmesine katkı sağlar. Takvimi hazırlarken tüm pazarlama araçlarını ve rakip analizini detaylı şekilde incelemek gerekir. Aynı zamanda rakiplerden gelebilecek yanıtlara karşı hazırlıklı olmak da önemlidir.
- Karşı Atak: Uygulanan bir gerilla pazarlama yöntemi, rakiplerden yanıt gelmesine ya da karşı bir reklam kampanyasının yürütülmesine sebep olabilir. Bu tür durumlarda karşı atakların sonuçları gözden geçirilmesi ve yanıtın kısa sürede verilmesi gerekir.
Yaratıcı Gerilla Pazarlama Örnekleri
Gerilla pazarlama, tüketiciye beklenmedik zamanlarda alışılmadık yöntemler ile ulaşır. Tüketiciler üzerindeki temel etkileri ise merak ve katılımdır. Bütünsel bir yaklaşıma sahip olan bu pazarlama yöntemi, minimum yatırımla maksimum etki sağlamayı amaçlar. Günümüzde pek çok firmanın gerçekleştirdiği yaratıcı gerilla pazarlama örnekleri mevcuttur. Çizginin dışına çıkan ve hayal gücünü zorlayan bu örnekler, akılda kalıcı bir etkiye sahiptir.
- Feed South Africa, kişilerin duygularına hitap eden bir gerilla çalışması yapmıştır. Market sepetinin iç kısmında ellerini açan çocuk resimleri kullanarak açlığa karşı bir farkındalık yaratmıştır. Pek çok gerilla reklamı mizah içerse de bazıları hayata farklı bir pencereden bakılmasına da yardımcı olur.
- Nike, gerilla stratejisini ustalıkla kullanan markalardan bir tanesidir. ”Just Do It” sloganı ile bilinen marka, sporu ve hareketliliği aşılayan reklam kampanyalarına sahiptir. Bu kampanyalardan bir tanesini ise sokakta bulunan banklar üzerinde uygulamıştır. Marka, Nike logosu bulunan bankların oturma kısmını kaldırmıştır. Böylece her zaman hareketli kalmanın önemi vurgulanmıştır.
- King Kong 3D’nin yeni sürümü yaratıcı bir gerilla projesi ile desteklenir. Plajlarda devasa ayak izleri oluşturulan projede insanların tepkisi sosyal ağlarda paylaşılmıştır.
- Colgate hem akıllıca hem de mizah yönü kuvvetli bir gerilla kampanyası yürüterek farkındalık kazandırır. Diş fırçası görünümüne sahip tahta çubuklar, dondurma içerisinden çıkarak ağız sağlığının önemini vurgular. Dondurmasını bitiren kişiler bu tahta çubuklar ile karşılaşarak tatlı gıdalardan sonra dişlerin fırçalanması gerektiğini hatırlar.
- Mobilya mağazasında yer alan kanepe, Nivea markasının yaratıcı reklam kampanyasını yürütür. Çift dokulu mavi kanepenin yarısı pürüzsüz, diğer yarısı ise selülite benzer bir yapıya sahiptir. Pürüzsüz kısımda ”Selülite elveda” yazısı ile markanın ismi yer alır.
- Köpekler için pire ve kene önleyici ürünler üreten Frontline, benzersiz gerilla reklamı ile tüketicileri büyüler. Marka, bir alışveriş merkezinin tüm zeminini kaşınan bir köpek resmi ile doldurur. Üst katlardan bakıldığında resim üzerinde yürüyen insanlar kene ve pire algısı oluşturur.
- Otobüs duraklarında sıkça tercih edilen reklamlardan bir tanesi de cam temizleme ürünleridir. Windex cam temizleyici markasının gerilla reklamı ise buğulu otobüs durakları için iyi bir alternatif oluşturur.
- Adidas, tıpkı ayakkabı kutusuna benzeyen ufak bir mağaza yaratarak gerilla stratejisine eğlenceli bir örnek oluşturur. Bu mağazanın çatısı, ayakkabı kutusunun kapağından oluşur. Hatta kapak kısmından Adidas markasının ikonik bağcıkları sarkar.
- Ülkemizdeki gerilla reklamı örneklerinden bir tanesi de Yumoş markası tarafından yapılmıştır. Nişantaşı Rumeli Caddesi’nde bulunan bir apartman, 89 adet dev Yumoş ayıcıkları ile süslenir. Bölgedeki insanlar tarafından fark edilen reklam, kısa sürede viral olur.
- Misafirlerin pek de hoşnut olmayacağı gerilla projelerinden bir tanesi de Becel markasına aittir. Bir binanın asansör kapısında markanın logosu ile ”Kalbini Sev, Harekete Geç” sloganı bulunur. Asansör kapısı açıldığında ise kişilerin karşısına uzun bir merdiven çıkar.